Νότια Κορέα: Σε χαμηλά δεκαετίας οι εισαγωγές άνθρακα;

Νότια Κορέα: Σε χαμηλά δεκαετίας οι εισαγωγές άνθρακα;

96
Νότια Κορέα: Σε χαμηλά δεκαετίας οι εισαγωγές άνθρακα;

Οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα της Νότιας Κορέας αναμένεται να αγγίξουν χαμηλά δεκαετίας το α΄ τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ναυλομεσιτικός οίκος EastGate Shipping Inc. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

Πιο συγκεκριμένα η ασιατική χώρα, που αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο εισαγωγέα άνθρακα στον κόσμο, εκτιμάται ότι θα εισαγάγει 19,85 εκατ. τόνους θερμικού άνθρακα το Q1, καταγράφοντας ετήσια πτώση 19,2%.

Βέβαια, οι εκτιμήσεις αυτές δεν θα πρέπει να προκαλούν έκπληξη, δεδομένου του ότι η νοτιοκορεατική κυβέρνηση μείωσε στο μισό τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου-Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι επιβλαβείς αέριες εκπομπές και να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρισμού εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού, ασκούν αυξημένες πιέσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και συνεπώς στις διά θαλάσσης ροές άνθρακα προς τη Νότια Κορέα.

Φωτό:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.