Τα «έξυπνα» λιμάνια σε πρώτο πλάνο

Τα «έξυπνα» λιμάνια σε πρώτο πλάνο

575
Τα «έξυπνα» λιμάνια σε πρώτο πλάνο

H China Merchants Port ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρεία τεχνολογίας Tencent για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στην ανάπτυξη των «έξυπνων» λιμανιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταίροι στη συμφωνία αναμένεται να προωθήσουν καινοτομίες που θα σχετίζονται με την αυτοματοποίηση των τερματικών σταθμών και την «έξυπνη» διαχείριση των λιμένων, με σκοπό την παροχή αποδοτικότερων και φιλικών προς το περιβάλλον λιμενικών υπηρεσιών.

Τα τελευταία χρόνια, η China Merchants Port έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για τη διαχείριση 50 λιμανιών, με την ανάπτυξη «έξυπνων» λιμενικών δραστηριοτήτων να αποτελεί ζωτικής σημασίας κίνηση, καθώς η κινεζική διαχειρίστρια εταιρεία φιλοδοξεί να ανέλθει στην κορυφή της διαχείρισης λιμένων έως το 2022.

Μάλιστα η China Merchants Port ανέπτυξε από κοινού με τη Huawei και την ChinaMobile το πρώτο «έξυπνο» εργαστήριο 5G για τη λιμενική βιομηχανία στην ευρύτερη περιοχή της Greater Bay.

Φωτό: Alex Duffy/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.