Αύξηση των εξαγωγών ημιαγωγών φέρνει η τηλεργασία

Αύξηση των εξαγωγών ημιαγωγών φέρνει η τηλεργασία

96
Αύξηση των εξαγωγών ημιαγωγών φέρνει η τηλεργασία

Καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, αυξάνεται η ζήτηση για φορητούς υπολογιστές, περιφερειακά δικτύου και εξαρτήματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως τα τσιπ, καθώς οι εταιρείες βιάζονται να δημιουργήσουν εικονικά γραφεία.

Άρθρο του πρακτορείου Reuters σημειώνει ότι, ενώ πολλές επιχειρήσεις αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις κερδών, προβλέποντας μείωση της καταναλωτικής ζήτησης και οικονομική ύφεση, την ίδια ώρα οι πωλήσεις λιανικής των εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών και των κατασκευαστών τσιπ υποδηλώνουν τα οφέλη από τη μετατόπιση της κουλτούρας εργασίας.

Ενόσω οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες παγκοσμίως συμβουλεύουν τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς σε εσωτερικούς χώρους, η Samsung Electronics ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 20% στις εξαγωγές ημιαγωγών.

«Με περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες διαδικτύου, που σημαίνει ότι τα κέντρα δεδομένων χρειάζονται ισχυρότερα και καλύτερα δίκτυα για τη μεταφορά των δεδομένων», δήλωσε αναλυτής του Cape Investment & Securities.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εμπορίου της Νότιας Κορέας δήλωσε στο Reuters ότι το cloud computing έχει ενισχύσει τις πωλήσεις τσιπ, ενώ η αύξηση της τηλεδιάσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα υπήρξε επίσης βασικός μοχλός τεράστιας ζήτησης για servers.

Η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των τσιπ, ανέφεραν οι αναλυτές, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών cloud ανταποκρίθηκαν γρήγορα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Η UBS προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι μέσες τιμές των τσιπ θα ​​αυξηθούν έως και 10% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, που θα οδηγήσει σε άλμα πάνω από 20% στα τσιπ server.

Φωτό: StockSnap/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.