Korean Air: Βρέθηκε λύση για να αποφύγει την πτώχευση

Korean Air: Βρέθηκε λύση για να αποφύγει την πτώχευση

2036
Korean Air: Βρέθηκε λύση για να αποφύγει την πτώχευση

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική μείωση των δρομολογίων τους, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί αλλά και για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους. Ανάμεσά τους και η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean.

Από τις πρώτες που παρουσίασαν οικονομικά προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους είναι και η νοτιοκορεατική αεροπορική Korean Air. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα ένα memo από τον CEO της εταιρείας προς τους υπαλλήλους, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η επιβίωση της αεροπορικής τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η λύση τελικά για την περικοπή εξόδων και την επιβίωση της εταιρείας φαίνεται πως δόθηκε από τον CEO της Hanjin Group, στον οποίο ανήκει η νοτιοκορεατική αεροπορική εταιρεία, κ. Walter Cho, ο οποίος πρότεινε τη χρήση των επιβατικών αεροσκαφών για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Ενδεικτικά, προ ολίγων ημερών, επιβατικό αεροσκάφος της Korean Air μετέφερε προμήθειες εκτάκτου ανάγκης και αγροτικά προϊόντα από τη Νότια Κορέα στο Βιετνάμ. Με απλά λόγια, η αεροπορική κατέστησε τα μέχρι τώρα «άχρηστα» και καθηλωμένα αεροσκάφη χρήσιμα για πτήσεις cargo, των οποίων η ζήτηση είναι ενισχυμένη, καθώς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για προμήθειες παγκοσμίως.

Την ίδια στρατηγική, κατά τα φαινόμενα, θα ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες, καθώς η ζήτηση για cargo πτήσεις παρουσιάζει αύξηση. Το παράδειγμα προς το παρόν θα ακολουθήσουν οι Cathay Pacific, Delta Airlines και Scoot. Δεν είναι απίθανο βέβαια στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλες.

Φωτό: Bilal EL-Daou/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.