Στη Νέα Υόρκη το πλωτό νοσοκομείο «Comfort» 

Στη Νέα Υόρκη το πλωτό νοσοκομείο «Comfort» 

1235
Στη Νέα Υόρκη το πλωτό νοσοκομείο «Comfort» 

Το πλωτό νοσοκομείο «Comfort» του Αμερικανικού Ναυτικού βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19).

Το πλοίο, που στο παρελθόν είχε παράσχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε περιοχές που είχαν πληγεί από ανείπωτες καταστροφές, όπως στην Αϊτή μετά τον ισχυρό σεισμό το 2010 και στη Νέα Ορλεάνη αμέσως μετά τον θανατηφόρο τυφώνα Κατρίνα το 2005, αναμένεται πως θα συνδράμει με περισσότερες από 1.000 κλίνες την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

1456289

Σύμφωνα με τους New York Times, η Νέα Υόρκη μαστίζεται από την πανδημία, καθώς το 5% των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως έχουν παρουσιαστεί στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, ενώ ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων έχει οδηγήσει τις τοπικές αρχές σε αδιέξοδο, καθότι δεν υπάρχουν αρκετές κλίνες για να φιλοξενήσουν τους ασθενείς.

O υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, κατέστησε σαφές ότι το πλοίο «Comfort» δεν είναι σχεδιασμένο ή εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, ωστόσο θα είναι σε θέση να περιθάλψει τραυματίες, προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται πως το πλοίο ειδικού σκοπού «USNS Comfort» ναυπηγήθηκε το 1976 ως δεξαμενόπλοιο με την ονομασία «SS Rose City», από ναυπηγείο στην Καλιφόρνια, ενώ μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο το 1987. Το πλοίο έχει μήκος 272 μ. και πλάτος 32 μ.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.