Στη δημοσιότητα το μακροπρόθεσμο ενεργειακό πλάνο του Μεξικού

Στη δημοσιότητα το μακροπρόθεσμο ενεργειακό πλάνο του Μεξικού

42
Στη δημοσιότητα το μακροπρόθεσμο ενεργειακό πλάνο του Μεξικού

Το Μεξικό θα προσκαλέσει σύντομα ιδιωτικές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να βοηθήσουν μια οικονομία που πλήττεται από την έκρηξη του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Arturo Herrera, σύμφωνα με άρθρο του πρακτορείου Reuters.

Ο Μεξικανός αξιωματούχος κατέστησε, ωστόσο, σαφές ότι οι διαγωνισμοί δεν είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησής του. Ο κ. Herrera σημείωσε ότι το ενεργειακό σχέδιο θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας πού και πόσες ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να επενδύσουν.

«Δεν πρόκειται απλώς για ένα γενικό περίγραμμα, θα είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτό το έργο εδώ, εδώ και εδώ, αυτό το ποσό και το μέγεθος είναι ανοικτό για επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Herrera σε συνέντευξή του στο περιθώριο τραπεζικής διάσκεψης στο Ακαπούλκο.

Η κυβέρνηση του Μεξικού, υπό τον πρόεδρο Andres Manuel Lopez Obrador, σταθερά επιδιώκει μια πιο κρατικογενή προσέγγιση στον ενεργειακό τομέα και έχει διακόψει τις δημοπρασίες πετρελαϊκών οικοπέδων.

Ο κ. Lopez Obrador δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το σχετικό σχέδιο πιθανόν να παρουσιαστεί εντός του Μαρτίου. Την περασμένη εβδομάδα, επίσης, ομάδα ιδιωτικών επιχειρήσεων του ενεργειακού κλάδου του Μεξικού παρουσίασε στην κυβέρνηση μια ευρεία δέσμη προτεινόμενων ενεργειακών επενδύσεων αξίας περίπου $92 δισ. Τα σχόλια του κ. Herrera υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον ορισμένες από αυτές τις προτάσεις θα μπορούσαν να υιοθετηθούν.

Φωτό: Wasi1370/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.