Ενισχυμένη η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου

  237
  Ενισχυμένη η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου

  Αύξηση 0,2% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Ιανουάριο φέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Ιανουαρίου 2019, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 προς το 2018, και πλέον αριθμεί 1.866 πλοία.

  Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 42.370.327 κόρους και παρουσίασε μείωση 1,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Ιανουαρίου 2019, ενώ μείωση 2,6% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 προς το 2018.

  Να σημειωθεί ότι ως ελληνικός εμπορικός στόλος ορίζεται το σύνολο των εμπορικών πλοίων που είναι νηολογημένα στην Ελλάδα και ανήκουν σε πρόσωπα φυσικά ή νομικά που κατοικούν στην ελληνική επικράτεια. Η ελληνική σημαία που φέρουν τα ανωτέρω πλοία δείχνει ότι όλοι οι οικονομικοί και εμπορικοί κανόνες με τους οποίους διεξάγονται οι θαλάσσιες δραστηριότητές τους, όπως επιδοτήσεις ναυπηγήσεων, περιορισμοί φόρτωσης, αποθεματοποιήσεις αποσβέσεων και άλλες φορολογικές διατάξεις, καθορίζονται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.