Αύξηση των εξαγωγών κρέατος της Νέας Ζηλανδίας

Αύξηση των εξαγωγών κρέατος της Νέας Ζηλανδίας

111
Αύξηση των εξαγωγών κρέατος της Νέας Ζηλανδίας

Στο υψηλότερο επίπεδο αυξήθηκαν οι τιμές εξαγωγών κρέατος της Νέας Ζηλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του βοδινού κρέατος και του αρνιού, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ενισχύοντας συνολικά τις τιμές εξαγωγών, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας.

«Οι τιμές εξαγωγών κρέατος αυξήθηκαν κατά τρία συνεχόμενα τρίμηνα, λόγω της έντονης ζήτησης προς τα τέλη του περασμένου έτους», δήλωσε Νεοζηλανδός αξιωματούχος. Οι ποσότητες κρέατος που εξήχθησαν αυξήθηκαν κατά 3,2%, ενώ οι τιμές παρουσίασαν αύξηση κατά 12% το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

«Συνολικά κατά τη διάρκεια του έτους, οι τιμές του κρέατος, τόσο του βοείου όσο και των αρνιών, αυξήθηκαν», δήλωσε ο Bryan Downes. Οι εξαγωγές κρέατος και ξυλείας αυξήθηκαν προς τα τέλη του 2019, πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού, ανέφερε ο Downes, προσθέτοντας ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Downes δήλωσε ότι ο αντίκτυπος του Covid-19 στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας, κυρίως λόγω διαταραχών του παγκόσμιου εμπορίου, πιθανόν να αποτυπωθεί στα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020.

Φώτο: property of Ports of Auckland Limited

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.