Saudi Aramco: Πρωτοφανής μείωση της μετοχής της

Saudi Aramco: Πρωτοφανής μείωση της μετοχής της

211
Saudi Aramco: Πρωτοφανής μείωση της μετοχής της

Η μετοχή του σαουδαραβικού πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco, έπεσε για πρώτη φορά από τότε που η εταιρεία εισήλθε στις κεφαλαιαγορές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Arab News.

Η τιμή της μετοχής, υποχώρησε κατά 9,1% , ποσοστιαία πτώση που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μία μέρα και πρωτοφανές φαινόμενο για την Aramco, φτάνοντας τα 30 ριάλ (8 δολάρια Η.Π.Α), από τα 32 ριάλ που ήταν η μετοχή κατά την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας.

Τα χρηματιστήρια της Μέσης Ανατολής είχαν πτωτικές τάσεις την Κυριακή 8 Mαρτίου, με τον βασικό σαουδαραβικό δείκτη να φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών χρόνων, ύστερα από την διάλυση της συμφωνίας OPEC και Ρωσίας για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Η τρίχρονη συμφωνία μεταξύ OPEC και Ρωσίας έλαβε τέλος αφού η Μόσχα αρνήθηκε να υποστηρίξει περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου προς στήριξη των τιμών, οι οποίες λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού έχουν μειωθεί αισθητά. Η απάντηση του OPEC ήταν η αφαίρεση κάθε περιορισμού στην δική του παραγωγή πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.