Συνδυασμένες μεταφορές: το μέλλον της μετακίνησης;

Συνδυασμένες μεταφορές: το μέλλον της μετακίνησης;

215
Συνδυασμένες μεταφορές: το μέλλον της μετακίνησης;

Η Qatar Airways ανακοίνωσε πρόσφατα τη σύναψη συνεργασίας κοινού κωδικού με τη γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn. Οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας με βάση την Ντόχα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν απρόσκοπτα από και προς οκτώ βασικούς προορισμούς της Γερμανίας μέσω σιδηροδρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τρένο και αεροπλάνο για το ταξίδι τους μέσω του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Το γερμανικό αεροδρόμιο διαθέτει αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της χώρας για μακρινές αποστάσεις, καθιστώντας το ιδανικό για συνδυασμένες μεταφορές. Έτσι, με τον συνδυασμό τρένου και αεροπλάνου, οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν μέσω Φρανκφούρτης προς τους εξής οκτώ προορισμούς: Στουτγκάρδη, Νυρεμβέργη, Ανόβερο, Λειψία, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Μόναχο και Αμβούργο.

Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν είναι η πρώτη που συνάπτεται. Αντίστοιχες συμφωνίες έχουν συνάψει αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, η Etihad, η Lufthansa, η Thai κ.ά. με διάφορους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους.

Οι συνδυασμένες μεταφορές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Σπουδαίο ρόλο έχουν διαδραματίσει οι ολοένα και περισσότερες σιδηροδρομικές γραμμές υψηλών ταχυτήτων, αλλά και η παγκόσμια προσπάθεια για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι συνδυασμένες μεταφορές θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Φωτό: Emslichter/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.