Αεροπορική απομόνωση του Ιράν

Αεροπορική απομόνωση του Ιράν

118
Αεροπορική απομόνωση του Ιράν

Σε ακόμα μεγαλύτερη διεθνή απομόνωση οδηγείται η Τεχεράνη μετά την αιφνίδια ανακοίνωση του εθνικού αερομεταφορέα, ότι εκούσια διακόπτει όλες τις πτήσεις του από και προς την Ευρώπη. Λίγες εβδομάδες μετά την διακοπή όλων των επιβατικών πτήσεων από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, για λόγους ασφαλείας μετά την κατάρρευση του ουκρανικού Boeing 737, οι κρατικές αρχές της Αυστρίας και της Σουηδίας είχαν απαγορεύσει τις πτήσεις της Iran Air από και  προς την Στοκχόλμη και την Βιέννη. Ο λόγος της απαγόρευσης ήταν η έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα, κάτι που οδήγησε και τις γείτονες χώρες του ασιατικού κράτους να προβούν σε κλείσιμο των συνόρων τους. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναμεταδίδουν την είδηση για την διακοπή όλων των πτήσεων από και προς Τεχεράνη, χωρίς όμως να διευκρινίζουν τους ακριβής λόγους που οδήγησαν στην αιφνίδια αυτή απόφαση. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, IRNA, ανέφερε ότι η διακοπή των πτήσεων έγινε λόγω περιορισμών που είχε θέσει η Ευρώπη στον κρατικό αερομεταφορέα για άγνωστους λόγους. Η διακοπή των πτήσεων έχει τεθεί σε άμεση ισχύ και είναι επ’ αόριστον.

Η Τεχεράνη πλέον απομονώνεται ακόμα περισσότερο καθώς έχουν ήδη διακοπεί όλες οι πτήσεις ακόμα και προς την Κωνσταντινούπολη. Πλέον, ο μόνος συνδετικός κρίκος Ευρώπης και Ιράν, είναι η Ντόχα και πιθανώς η Μόσχα, αν και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι προθέσεις της Ρωσίας. Είναι άγνωστο κατά πόσο η Mahan Air, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Ιράν, με πτήσεις προς περιφερικά αεροδρόμια σε Ανατολή και Δύση, θα διακόψει επίσης της πτήσεις του.

Σύμφωνα με το IRNA, μέχρι στιγμής η χώρα μετρά 5.823 κρούσματα του νέο κορονοϊού, εκ των οποίων τα 145 ήταν θανατηφόρα.

Φωτο: Airbus

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.