Ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας για Ιράν και Ομάν

Ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας για Ιράν και Ομάν

55
Ενίσχυση της ναυτικής συνεργασίας για Ιράν και Ομάν

Την ενίσχυση της συνεργασίας τους με την υπογραφή συμφωνίας σχετικά με τη ναυτιλία και τις μεταφορές επιδιώκουν Ιράν και Ομάν.

Τεχεράνη και Μουσκάτ ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις και στοχεύουν στη σύσφιξη των εμπορικών δεσμών τους μέσω συνεργασίας στον κλάδο των διά θαλάσσης μεταφορών και του εμπορίου.

Η ασφάλεια των πλοίων που διέρχονται από τον Κόλπο του Ομάν, η διευκόλυνση των επιβατικών πλοίων που πλέουν μεταξύ των δύο χωρών, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η διασφάλιση των επιχειρήσεων διάσωσης, καθώς επίσης και η συνεργασία του πολεμικού ναυτικού Ιράν και Ομάν αποτελούν μέρος της σχετικής συμφωνίας.

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Ομάν δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την ενίσχυση των σχέσεων με το Ιράν, μέσω και της συνεργασίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των επιχειρήσεων. Ο Ali bin Masoud al Sunaidy ανέφερε ότι «θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να παρέχουμε κίνητρα για την προώθηση κοινοπραξιών και τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.