Ρωσία: Τα ηνία στις εξαγωγές σιταριού και φέτος

Ρωσία: Τα ηνία στις εξαγωγές σιταριού και φέτος

696
Ρωσία: Τα ηνία στις εξαγωγές σιταριού και φέτος

H συνεχής ανάπτυξη του γεωργικού κλάδου της Ρωσίας θα συντελέσει ώστε η χώρα να διατηρήσει τα ηνία στις παγκόσμιες εξαγωγές σιταριού και φέτος, ανέφεραν πρόσφατα αναλυτές σε ρωσικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, για το 2020 εκτιμάται ότι η συγκομιδή σιταριού θα είναι η δεύτερη υψηλότερη μετά το 2017. Ωστόσο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμάται ο παράγοντας των καιρικών συνθηκών, οι οποίες ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό να πλήξουν την παραγωγή στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας εκτιμά ότι οι εξαγωγές φέτος θα κινηθούν στους 36 εκατ. τόνους, όταν το 2018-2019 άγγιζαν τους 35,2 εκατ. τόνους. Από την άλλη, κύκλοι της αγοράς προβλέπουν ότι θα κινηθούν σε ένα εύρος μεταξύ 32 και 42 εκατ. τόνων.

«Θεωρώ ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στις εξαγωγές σιταριού. […] Παρά τη μείωση των τιμών, ο όγκος των αποστολών από τη Ρωσία παραμένει ο υψηλότερος», ήταν τα λόγια του κ. Igor Pavensky, επικεφαλής στρατηγικού marketing της Rusagrotrans.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η ρωσική παραγωγή αγροτικών προϊόντων έχει αυξηθεί κατά 20%, ενώ από τις αρχές του 2000 το μερίδιο της χώρας στις παγκόσμιες εξαγωγές έχει τετραπλασιαστεί και λόγω των ανταγωνιστικών τιμών.

Φωτό: Maxim Shipenkov/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.