Ψηφιοποίηση της ναυτιλίας: οι συνέργειες στο προσκήνιο

Ψηφιοποίηση της ναυτιλίας: οι συνέργειες στο προσκήνιο

641
Ψηφιοποίηση της ναυτιλίας: οι συνέργειες στο προσκήνιο

Εννέα ναυτιλιακές εταιρείες και διαχειριστές τερματικών σταθμών υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για την ανάπτυξη του Global Shipping Business Network (GSBN), ενός φορέα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ανταλλαγής δεδομένων σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι εννέα προαναφερθέντες εταίροι είναι οι εξής: CMA CGM, COSCO Shipping Lines, COSCO Shipping Ports, Hapag-Lloyd, Hutchison Ports, OOCL, Port of Qingdao, PSA International και Shanghai International Port Group (SIPG).

Η εν λόγω κοινοπραξία αναμένει τις σχετικές νομοθετικές εγκρίσεις για την επίσημη έναρξή της, η οποία θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων προστιθέμενης αξίας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Να σημειωθεί ότι η σύλληψη της ιδέας ανήκει στην εταιρεία CargoSmart, η οποία θα αποτελεί ουσιαστικά τον διαχειριστή της πλατφόρμας GSBN. Υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών-μελών του GSBN τονίζουν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας ασφαλούς ανταλλαγής δεδομένων, που θα ωφελήσει όλα τα μέρη σε αυτή τη νέα εποχή της μεγάλης ροής δεδομένων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.