Νέος παίκτης στην αγορά του VLSFO

Νέος παίκτης στην αγορά του VLSFO

352
Νέος παίκτης στην αγορά του VLSFO

Τον Ιούνιο του 2019, η πορτογαλική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Galp είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για την παραγωγή ναυτιλιακών καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο (VLSFO). Στόχος της εταιρείας ήταν ‒και είναι‒ να παραμείνει ανταγωνιστική μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών για τα ναυτιλιακά καύσιμα του IMO, που τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή του νέου έτους. Τελικά, τον Νοέμβριο του 2019, και με τη δοκιμή του νέου της καυσίμου να είναι επιτυχημένη, ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης 0,5% S VLSFO από όλα τα λιμάνια στην Πορτογαλία.

Πλέον, σύμφωνα με όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Galp παράγει 200.000-220.000 τόνους VLSFO τον μήνα. Τα δύο διυλιστήριά της έχουν τη δυνατότητα παραγωγής 300.000 βαρελιών καυσίμου την ημέρα. Προς το παρόν, τα διυλιστήρια παράγουν μόνο VLSFO, αλλά, εφόσον η ζήτηση της αγοράς για καύσιμα με 3,5% περιεκτικότητα σε θείο αυξηθεί, η Galp δηλώνει έτοιμη να προσαρμοστεί άμεσα στις νέες συνθήκες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.