Αμβούργο: Ένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών

Αμβούργο: Ένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών

227
Αμβούργο: Ένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών

Παρά το γενικότερο κλίμα των εμπορικών κυρώσεων στο παγκόσμιο εμπόριο, το λιμάνι του Αμβούργου, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, παρουσίασε αύξηση στη διακίνηση φορτίου κατά 1,1% το 2019, φτάνοντας τους 136,6 εκατ. τόνους. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο γερμανικός λιμένας, σημαντικότερος εταίρος το 2019 ήταν η Κίνα, καθώς 2,6 εκατ. TEUs μετακινήθηκαν από και προς την ασιατική χώρα, παρουσιάζοντας αύξηση 1,7%.

Τη σημαντικότερη, όμως, αύξηση για το μεγαλύτερο rail port της Ευρώπης παρουσίασε η μετακίνηση εμπορευμάτων διά της σιδηροδρομικής οδού. Πιο συγκεκριμένα, το 2019 μετακινήθηκαν μέσω του σιδηροδρόμου 2,7 εκατ. TEUs, σημειώνοντας αύξηση κατά 10,4% και θέτοντας νέο ρεκόρ για το λιμάνι. Τα τρένα ήταν υπεύθυνα για τη μεταφορά προς την ενδοχώρα 97,5 εκατ. τόνων εμπορευμάτων. Το 49,4% των εμπορευμάτων μετακινήθηκαν μέσω σιδηροδρομικών οδών έναντι 41,4% μέσω του οδικού δικτύου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του λιμένα, Jens Meier, εξέφρασε την αφοσίωση του μεγαλύτερου rail port στις επενδύσεις για τις σιδηροδρομικές υποδομές και την ψηφιοποίηση, με στόχο τη διατήρηση της έως τώρα επιτυχημένης πορείας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Για το 2020, ο Οργανισμός Λιμένα του Αμβούργου αναμένει σταθερή διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων και ελαφριά αύξηση στη διακίνηση ξηρών φορτίων.

Φωτό: hafen-hamburg.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.