Πτώση δίχως τέλος στις αγορές

Πτώση δίχως τέλος στις αγορές

839
Πτώση δίχως τέλος στις αγορές

Κατρακυλούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία, καθώς η γειτονική χώρα μετρά ήδη έξινεκρούς. Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται έντονες πιέσεις ενώ αντίθετα η τιμή του χρυσού παρουσιάζει άνοδο.

Το χρηματιστήριο στο Μιλάνο σημειώνει πτώση πάνω από 5,5%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται πτωτικά κατά 3,5%, ίδιο ποσοστό και για τον DAX στη Φρανκφούρτη. Μεγάλη πτώση και για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών πάνω από 8%.

Ο Dow Jones στο άνοιγμα της συνεδρίασης κινείται πτωτικά κατά 2,7% στις 28.200 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 2,56%, κοντά στις 3.250 μονάδες.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών παρουσιάζουν καθίζηση σε όλα τα χρηματιστήρια.  Πτώση 8% για την Ιnternational Consolidated Airlines Group στην οποία ανήκει η British Airways και 8% η μετοχή της Lufthnasa. H μετοχή Air France KLM χάνει 10,2%, της Easyjet πάνω από 16% και της Ryanair 13%. Η μετοχή της Aegean στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει απώλειες πάνω από 13%.

Η έξαρση του κορονοϊού στην Ευρώπη, οδηγεί τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού, με την τιμή του να εμφανίζει άνοδο σχεδόν 2% στα $1.678/ουγγιά. Οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν πτώση (Δευτέρα, ώρα 16.45) με την τιμή του Brent να βρίσκεται στα $55,92/βαρέλι (πτώση 4,41%) και του αμερικανικού αργού στα $51,03/βαρέλι (πτώση 4,40%).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.