Έφυγε από τη ζωή ο Wilhelm Wilhelmsen

Έφυγε από τη ζωή ο Wilhelm Wilhelmsen

678
Έφυγε από τη ζωή ο Wilhelm Wilhelmsen

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου σε ηλικία 83 ετών ο Wilhelm Wilhelmsen, ο ιδιοκτήτης τέταρτης γενιάς του ομίλου Wilhelmsen.

Ο Wilhelm Wilhelmsen γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1937 και από νεαρή ηλικία κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στον όμιλο ενώ ουσιαστικά έγινε επισήμως partner το 1964. Το 1992 αποδέχτηκε την θέση του προέδρου του ΔΣ της Wilhelmsen ενώ παρέμεινε ενεργός έως το τέλος της ζωής του παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά είχε αποσυρθεί το 2010, όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Ο ίδιος κατάφερε να μετατρέψει τη Wilhelmsen από μια παραδοσιακή εταιρεία στη ναυτιλία γραμμών σε έναν από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους του κόσμου με περίπου 15.000 εργαζομένους σε 70 χώρες.

Παράλληλα ο Wilhelm Wilhelmsen κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε ναυτιλιακούς οργανισμούς της Νορβηγίας αλλά και διεθνώς και επιχείρησε μέσω αυτών να διαδώσει κάποιες από τις αξίες της οικογένειάς του. Μέσω του Ιδρύματος Tom Wilhelmsens Stiftelse που πήρε το όνομά του από τον πατέρα του, ο Wilhelm Wilhelmsen επέδειξε σημαντικό κοινωνικό έργο στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Τέλος να σημειωθεί ότι είχε τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.