Επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Τρίπολη

Επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Τρίπολη

1361
Επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Τρίπολη

Εμπορικά πλοία αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν μετά την επίθεση που δέχτηκε τουρκικό φορτηγό πλοίο από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Σε επίσημη τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός επιβεβαιώνει το περιστατικό τονίζοντας ότι κατέστρεψε τουρκικό πλοίο που μετέφερε παράνομα όπλα και πυρομαχικά και είχε δέσει στην Τρίπολη. Παράλληλα ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός σημειώνει ότι η Άγκυρα παραβίασε τη διεθνή συμφωνία για την απαγόρευση πώλησης όπλων στη χώρα.

Κλιμακώνονται συνεπώς οι εντάσεις μεταξύ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και της Άγκυρας, η οποία στηρίζει την αντίπαλη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης υπό τον Χάφταρ και με την υποστήριξη των ΗΑΕ, Αιγύπτου και Ιορδανίας επιχειρούν από τον Απρίλιο του 2019 να καταλάβουν την Τρίπολη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.