Ανησυχία για την παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ

Ανησυχία για την παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ

87
Ανησυχία για την παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ

Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Βαγδάτη, Maksim Maksimov, εξέφρασε την άποψη στο πρακτορείο Sputnik ότι οι πολυεθνικές εταιρείες που εμπλέκονται σε έργα εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα εδάφη του Ιράκ διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να αναστείλουν ή και να διακόψουν τις εργασίες τους λόγω των έκρυθμων εντάσεων στο εσωτερικό της χώρας.

O έμπειρος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα υπάρχει σοβαρό ρίσκο για τη μερική ή πλήρη αναστολή των δραστηριοτήτων των πολυεθνικών αλλοδαπών εταιρειών που συμμετέχουν στην υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας για την εξερεύνηση, την ανάπτυξη και την παραγωγή υδρογονανθράκων του Ιράκ, είτε στη δραστηριοποίησή τους ως κύριων συμβαλλόμενων είτε ως υπεργολάβων».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ρωσική πρεσβεία πραγματοποίησε ήδη συναντήσεις για ζητήματα ασφαλείας με εκπροσώπους των Lukoil, Gazprom Neft, Bashneft και άλλων ρωσικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.