Οι γυναίκες στη διαχείριση λιμένων

Οι γυναίκες στη διαχείριση λιμένων

322
Οι γυναίκες στη διαχείριση λιμένων

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΙΜΟ για την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στην ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία, ο Οργανισμός διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθυνόμενο στις γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να απασχοληθούν στη ναυτιλία και στα λιμάνια.

Πιο συγκεκριμένα, 21 γυναίκες από δέκα χώρες της Αφρικής (Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Τζιμπουτί κ.ά.) έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «Γυναίκες στη Διαχείριση Λιμένων», το οποίο φιλοξενήθηκε στο λιμάνι της Χάβρης μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαλέξεις σε θέματα όπως η διαχείριση και η ασφάλεια λιμένων, το θαλάσσιο περιβάλλον, το marketing και τα logistics, με τις συμμετέχουσες να ενημερώνονται για τις απαραίτητες δεξιότητες όσον αφορά τη βελτίωση της αποδοτικότητας των λιμανιών.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΜΟ «Women in Maritime», στο οποίο συμμετείχαν επίσης το Port Institute for Education and Research (IPER) και η Le Havre Port Authority. Τα τελευταία χρόνια, ο ΙΜΟ ενισχύει τις προσπάθειές του προς υποστήριξη του πέμπτου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: η ισότητα των δύο φύλων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.