Boeing 777X: Ίπταται ο «γίγας» των αιθέρων

Boeing 777X: Ίπταται ο «γίγας» των αιθέρων

589
Boeing 777X: Ίπταται ο «γίγας» των αιθέρων

Το 777Χ, το νέο αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων της αεροπορικής εταιρείας Boeing, απογειώθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου από το αεροδρόμιο Πέιν του Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, για το παρθενικό του ταξίδι.

Η πτήση αυτή ήταν η πρώτη μιας σειράς δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν προκειμένου το αεροσκάφος να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια.

Το δικινητήριο 777Χ, που μπορεί να μεταφέρει από 384 έως 426 επιβάτες, είναι μια μεγαλύτερη εκδοχή του επιτυχημένου μίνι τζάμπο 777 της Boeing. Ήδη έχει παραγγελθεί από επτά μεγάλες εταιρείες, όπως οι Emirates, Lufthansa, Cathay Pacific, Singapore Airlines και Qatar Airways.

Η Boeing είχε προγραμματίσει δύο φορές αυτή την πρώτη πτήση την προηγούμενη εβδομάδα, όμως την ανέβαλε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Σιάτλ.

Το παρθενικό ταξίδι του 777Χ, μόλις λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις, θα διαρκέσει 3-5 ώρες. Αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις του το 2021, με την εταιρεία Emirates.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.