Η Tesla κατακτά την Κίνα

Η Tesla κατακτά την Κίνα

137
Η Tesla κατακτά την Κίνα

Οι εξαιρετικές προοπτικές της Tesla στην αγορά της Κίνας και η άνοδος της μετοχής της εταιρείας κατά 84% από τον περασμένο Οκτώβριο έκαναν ακόμα και τον ίδιο τον Elon Musk να χορεύει. Ο CEO της Tesla βρέθηκε στο νέο γιγάντιο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη της Κίνας για την τελετή παράδοσης των πρώτων αυτοκινήτων στους πρώτους δέκα πελάτες της. Η χαρά του ισχυρού άντρα ήταν τόσο μεγάλη, που κατά την έναρξη της εκδήλωσης κατέληξε να χορεύει μπροστά στο έκπληκτο κοινό.

Η ευτυχία του είναι, βέβαια, απολύτως δικαιολογημένη, καθώς η Tesla έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στην ήδη τεράστια επένδυση του ολοκαίνουργιου εργοστασίου στην Κίνα θα προστεθεί στο άμεσο μέλλον και γραμμή παραγωγής για το Model Y, το νέο μοντέλο της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Elon Musk ανακοίνωσε και τη δημιουργία ενός νέου κέντρου σχεδιασμού και μηχανικής στη χώρα, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη των μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας.

Η «πολιορκία» που δέχεται η Κίνα από την Tesla, με τις τεράστιες επενδύσεις σε εργοστάσια, τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και τη συνεργασία στην ανάπτυξη νέων μοντέλων, έχει αποδώσει πλέον καρπούς. Εκτός των πολλών διευκολύνσεων που εξασφάλισε η Σαγκάη στον αμερικανικό κολοσσό για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου, τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα εξαιρούνται από τον φόρο αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, που ανέρχεται σε 10%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προνόμιο αυτό αφορά συνήθως μόνο Κινέζους κατασκευαστές και υφίσταται εν μέσω του εμπορικού πολέμου Κίνας και ΗΠΑ.

Η Tesla, τελικά, κατάφερε να είναι αρκετά βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό της, «κατακτώντας» τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ασίας.

Φωτό: Yonhap/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.