Σε άνθηση τα τουρκικά ναυπηγεία

Σε άνθηση τα τουρκικά ναυπηγεία

1279
Σε άνθηση τα τουρκικά ναυπηγεία

Η αξία των πλοίων και των γιοτ που ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία και παραδόθηκαν σε ξένες χώρες άγγιξε τα $1,04 δις, παρουσιάζοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με την Ένωση Τούρκων Εξαγωγέων (TİM).

Η Νορβηγία αποτέλεσε τον κορυφαίο προορισμό για τα ναυπηγηθέντα στην Τουρκία πλοία, καθώς η αξία τους διπλασιάστηκε το περασμένο έτος στα $370 εκατ. Ακολούθησαν οι αγορές της Μάλτας και των Νήσων Μάρσαλ, με την αξία των πλοίων αυτών να ανέρχονται σε $84,3 εκατ. και $77,3 εκατ. αντίστοιχα.

Συνολικά τα τουρκικά ναυπηγεία εξήγαγαν πλοία και γιοτ σε 136 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Μεξικού, των Σεϋχελλών, της Ινδίας και του Ομάν. Τη μεγαλύτερη δραστηριότητα ανέπτυξε το Χονγκ Κονγκ, καθώς οι παραλαβές πλοίων τουρκικής ναυπήγησης εκτοξεύτηκαν κατά 375% σε σχέση με το 2018.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της TİM, το μερίδιο της ναυπηγικής βιομηχανίας στις συνολικές εξαγωγές της γείτονος κινήθηκε στο 0,6% για το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.