Οι κορυφαίοι traders βραζιλιάνικης σόγιας και καλαμποκιού

Οι κορυφαίοι traders βραζιλιάνικης σόγιας και καλαμποκιού

148
Οι κορυφαίοι traders βραζιλιάνικης σόγιας και καλαμποκιού

Η Cargill αποτέλεσε τον κορυφαίο εξαγωγέα σόγιας και καλαμποκιού από τη Βραζιλία για το 2019, καθώς συνδυαστικά οι εν λόγω αποστολές του κορυφαίου commodity trader υπερέβησαν τους 17 εκατ. τόνους, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του πρακτορείου Cargonave.

Κατά πόδας ακολούθησε η Bunge, η οποία το περασμένο έτος απέστειλε από τη Βραζιλία προς τις διεθνείς αγορές 15 εκατ. τόνους σόγιας και καλαμποκιού.

Κύριος προορισμός για τη βραζιλιάνικη σόγια ήταν η Κίνα, η οποία το 2019 παρέλαβε 57 εκατ. τόνους, παρά το γεγονός ότι η αφρικανική πανώλη των χοίρων επηρέασε αρνητικά τις εν λόγω ροές.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ιαπωνία αποτέλεσε πέρυσι τον κορυφαίο εισαγωγέα καλαμποκιού από τη Βραζιλία, καθώς δέχτηκε φορτία που ξεπέρασαν τους 40 εκατ. τόνους, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι κορυφαίοι commodity traders εξαγωγών βραζιλιάνικης σόγιας και οι ποσότητες (σε εκατ. τόνους) που απέστειλαν:

1. Cargill: 11,04

2. Βunge: 9,09

3. ADM: 7,54

4. Dreyfus: 7,29

 

Kαι οι κορυφαίοι εξαγωγών καλαμποκιού:

1. Cargill: 6,08

2. Βunge: 5,79

3. Amaggi: 4,15

4. ADM: 3,74

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.