Οι πιο αξιόπιστοι αερομεταφορείς

Οι πιο αξιόπιστοι αερομεταφορείς

469
Οι πιο αξιόπιστοι αερομεταφορείς

Η OAG, ο κορυφαίος διεθνής πάροχος ταξιδιωτικών δεδομένων και πληροφόρησης σε θέματα αερομεταφορών, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας συνέπειας και αξιοπιστίας προγραμματισμένων πτήσεων (Punctuality League 2020). Η έρευνα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη κατάταξη της απόδοσης όλων των μεγάλων σε αριθμό στόλου αερομεταφορέων και αεροδρομίων ως προς την ακρίβεια και τη συνέπεια στην προγραμματισμένη ώρα απογείωσης και προσγείωσης αεροσκαφών. Οι αεροπορικές εταιρείες Ασίας-Ειρηνικού κυριάρχησαν για μία ακόμα χρονιά στην παγκόσμια κατάταξη, αφού 9 από τις 20 αεροπορικές εταιρείες έχουν ως βάση τους τη ΝΑ Ασία και την Ιαπωνία.

Η Garuda Indonesia κατέλαβε την πρώτη θέση παγκοσμίως, με συνέπεια στις προγραμματισμένες πτήσεις που άγγιξε το 95,01%. Η Copa (ο επίσημος αερομεταφορέας του Παναμά) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 92,01%, η Skymark Airlines της Ιαπωνίας κατέλαβε την τρίτη θέση με 90,12%, η Hawaiian των ΗΠΑ την τέταρτη θέση με 87,4%. Ακολουθούν η LATAM (με βάση τη Χιλή), η Aeroflot (με έδρα τη Ρωσία), η All Nippon (με βάση την Ιαπωνία), η Jet Star Asia (με βάση τη Σιγκαπούρη), η Singapore Airlines (επίσης με βάση και έδρα τη Σιγκαπούρη) και η Thai AirAsia (με βάση την Ταϊλάνδη). Η μόνη αεροπορική εταιρεία με έδρα χώρα της ΕΕ που συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα είναι η Iberia της Ισπανίας, που κατέλαβε την 11η θέση με ποσοστό αξιοπιστίας πτήσεων 84,06%.

Το αεροδρόμιο της Oσάκα, Osaka Itami (ITM), κατέλαβε για δεύτερη χρονιά την πρώτη θέση με πτήσεις on-time που άγγιξαν το 88,03%. Το Tokyo Haneda (HND) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 86,60% και το αεροδρόμιο της Μόσχας Sheremetyevo (SVO) την τρίτη με ποσοστό 86,87%.

Φωτό: Suhyeon Choi/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.