BHP: Κοντά στον δικό της στόλο bulkers κατανάλωσης LNG

BHP: Κοντά στον δικό της στόλο bulkers κατανάλωσης LNG

172
BHP: Κοντά στον δικό της στόλο bulkers κατανάλωσης LNG

O αυστραλιανός κολοσσός BHP θα προβεί σε μια κίνηση-ορόσημο, καθώς αναμένεται να ναυπηγήσει τον πρώτο στόλο φορτηγών πλοίων που θα κινείται αποκλειστικά με τη χρήση LNG.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αυστραλίας, η BHP εξετάζει ήδη 17 προτάσεις από παραγωγούς φυσικού αερίου, ναυπηγεία και τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία ζει τις πρώτες ημέρες μιας μεγάλης πρόκλησης που ακούει στο όνομα «sulphur cap», η BHP, που αποτελεί μία εκ των κορυφαίων ναυλωτών bulk carriers του κόσμου, προσβλέπει να δημιουργήσει τον δικό της στόλο για τη μεταφορά έως και 27 εκατ. τόνων iron ore προς την Ασία.

Ο αντιπρόεδρος της BHP Maritime, Rashpal Bhatti, ανέφερε ότι η πρόωση πλοίων με LNG είναι αποδοτικότερη απ’ ό,τι με diesel για τη μείωση των εκπομπών SOx, NOx και CO2. O ίδιος επιβεβαίωσε ότι η BHP έχει έρθει σε επικοινωνία με τράπεζες, ναυπηγεία και επιχειρηματίες για τη ναυπήγηση των πλοίων αυτών, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο. Μεταξύ των εταιρειών που καλοβλέπουν το project της BHP είναι η Pavilion, η Shell και η Woodside.

Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν η BHP έχει δείξει το πράσινο πρόσωπό της, καθώς πρόσφατα υπέγραψε τέσσερα νέα συμβόλαια για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ορυχεία χαλκού στη Χιλή μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 2021.

Φωτό: Christo Anestev/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.