Λειψυδρία: η μεγάλη απειλή της Αυστραλίας

Λειψυδρία: η μεγάλη απειλή της Αυστραλίας

214
Λειψυδρία: η μεγάλη απειλή της Αυστραλίας

Η Αυστραλία, ιδιαίτερα το ανατολικό τμήμα της, είναι αντιμέτωπη από το 2017 με σοβαρές ελλείψεις νερού. Τα αποθέματα νερού εξαντλούνται ή έχουν ήδη εξαντληθεί σε αρκετές πολιτείες. Ο αντίκτυπος της ξηρασίας στην οικονομία της χώρας είναι τεράστιος, καθώς ο κλάδος της γεωργίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι καλλιέργειες και η κτηνοτροφία κινδυνεύουν πλέον σε σημαντικό βαθμό. Ολόκληρες πόλεις και πολιτείες βρίσκονται υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Ταυτόχρονα, η υπερβολική ζέστη και η έλλειψη υγρασίας έχουν οδηγήσει σε αρκετές πυρκαγιές. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι αρχές της χώρας έχουν αναφέρει ακόμα και κλοπές νερού.

Η Αυστραλία έχει αντιμετωπίσει μεγάλες περιόδους ξηρασίας και στο παρελθόν. Η κλιματική αλλαγή, όμως, και η υπερθέρμανση του πλανήτη έχουν οδηγήσει στη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της.

Οι αρχές της χώρας έχουν διαθέσει πάνω από 500 εκατ. δολάρια για τις πληγείσες περιοχές, παρέχοντας χρηματοδότηση σε αγρότες και επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.