Αργό πετρέλαιο: Τα πάνω κάτω στην αγορά των ΗΠΑ

Αργό πετρέλαιο: Τα πάνω κάτω στην αγορά των ΗΠΑ

230
Αργό πετρέλαιο: Τα πάνω κάτω στην αγορά των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA), κατά την εβδομάδα που έληξε στις 20 Δεκεμβρίου 2019 οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, οι αμερικανικές εισαγωγές αργού πετρελαίου άγγιξαν κατά μέσο όρο τα 6,81 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αυξημένες κατά 230.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου ξεπέρασαν κατά μέσο όρο τα 3,40 εκατ. βαρέλια/ημέρα, δηλαδή λιγότερα κατά 236.000 βαρέλια ημερησίως ως προς την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Κατάστασης Πετρελαίου της EIA, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου ήταν μειωμένες κατά 857.000 βαρέλια/ημέρα από έτος σε έτος. Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου ήταν κατά μέσο όρο 3,40 εκατ. βαρέλια/ημέρα και αυξημένες κατά περίπου 698.000 βαρέλια/ημέρα σε ετήσια βάση.

Φωτό: Cibi Chakravarthi/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.