H κυβερνοασφάλεια εν πλω σε πρώτο πλάνο

H κυβερνοασφάλεια εν πλω σε πρώτο πλάνο

175
H κυβερνοασφάλεια εν πλω σε πρώτο πλάνο

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έλαβε από τον νηογνώμονα Lloyd’s Register (LR) μια πιστοποίηση για την κυβερνοασφάλεια των δικτύων στα οποία ενσωματώνονται τα κύρια και τα βοηθητικά μηχανήματα της Wärtsilä. Η πιστοποίηση ShipRight SAFE AL2 του LR, η οποία αναφέρεται στη Μονάδα Συλλογής Δεδομένων της Wärtsilä (WDCU), αποτελεί μία ‘Εγκριση επί της Αρχής (AiP) για ολόκληρο το δίκτυο της Wärtsilä και όχι για κάθε μεμονωμένο στοιχείο αυτού. Πρόκειται για μία από τις πρώτες στο είδος της πιστοποιήσεις η οποία απονέμεται παγκοσμίως.

Σε μια εποχή όπου οι πληροφορίες και οι τεχνολογίες πάνω στα πλοία συνδέονται μεταξύ τους, η οικοδόμηση ανθεκτικότητας ενώπιον απειλών όπως η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, οι αποτυχίες λογισμικού και οι επιθέσεις στα συστήματα των πλοίων, αποτελεί βασική προτεραιότητα. Επομένως, η εν λόγω πιστοποίηση του LR έχει μεγάλη σημασία για τη Μονάδα Συλλογής Δεδομένων της Wärtsilä (WDCU), η οποία ως μέρος της λύσης Data Bridge της εταιρείας, χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση και τη μεταφορά λειτουργικών δεδομένων στο cloud, για την απομακρυσμένη παρακολούθηση των συστημάτων των πλοίων.

Το Data Bridge είναι μια πλατφόρμα δεδομένων η οποία αναπτύχθηκε από την Wärtsilä και η οποία παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης προηγμένων αναλύσεων από τις οποίες προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που σχετίζονται με την απόδοση του πλοίου, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης των λειτουργιών και της τεχνικής αποτελεσματικότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.