Γεγονός τα πρώτα πράσινα πλοία μεταφοράς γαιάνθρακα

Γεγονός τα πρώτα πράσινα πλοία μεταφοράς γαιάνθρακα

1085
Γεγονός τα πρώτα πράσινα πλοία μεταφοράς γαιάνθρακα

Η ιαπωνική Kyushu Electric Power Co., Inc.(“Kyuden”) έχει υπογράψει μια συμφωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (“NYK”) και Mitsui O.S.K. Lines Ltd (“MOL”) για τη ναύλωση των πρώτων παγκοσμίως πλοίων μεταφοράς γαιάνθρακα τα οποία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG. Τα πλοία, τα οποία θα διαχειρίζονται οι MOL και NYK, θα χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή γαιάνθρακα στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση άνθρακα της Kyuden.

Η χρήση του LNG ως καυσίμου δύναται να εξαλείψει τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) και να μειώσει κατά περίπου 80% τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx), καθώς και το 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), σε σύγκριση με τα παραδοσιακά καύσιμα πλοίων.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία οι τρεις εταιρείες συμβάλλουν στην προσπάθεια για την απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα, μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της θαλάσσιας μεταφοράς γαιάνθρακα.

Φωτό: Oshima Shipbuilding

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.