Σε ρυθμούς ανάπτυξης το λιμάνι της Αμβέρσας

Σε ρυθμούς ανάπτυξης το λιμάνι της Αμβέρσας

95
Σε ρυθμούς ανάπτυξης το λιμάνι της Αμβέρσας

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας, το λιμάνι της πόλης «έτρεξε» και το 2019 με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης έφτασε το 1,3% και τους περίπου 238 εκατ. τόνους εμπορευματικών ροών.

Συγκεκριμένα, εντός του τρέχοντος έτους και παρά τις αυξανόμενες εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο, οι εμπορευματικές ροές containers αύξησαν το μερίδιό τους από το 27,5% στο 28,2%, ενώ ο τομέας των ξηρών φορτίων επίσης σημείωσε αύξηση κατά 3,4%. Από την άλλη, μείωση παρουσιάστηκε στις εμπορευματικές ροές των υγρών φορτίων κατά 4,4%, κυρίως λόγω της γενικότερης οικονομικής επιβράδυνσης και της διακύμανσης των τιμών του πετρελαίου.

Εκτός όμως από την οικονομική ανάπτυξη, το λιμάνι της Αμβέρσας πραγματοποίησε σημαντικά βήματα και στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, με τον CEO του λιμανιού, Jacques Vandermeiren, να μνημονεύει την τεχνολογία και τη στόχευση του λιμανιού στην πλήρη απεξάρτηση από τις πηγές άνθρακα.

Φωτό: David Mark/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.