Ο Δρόμος του Μεταξιού καθιστά τη Μεσόγειο περιοχή-κλειδί

Ο Δρόμος του Μεταξιού καθιστά τη Μεσόγειο περιοχή-κλειδί

283
Ο Δρόμος του Μεταξιού καθιστά τη Μεσόγειο περιοχή-κλειδί

Στη Βενετία διεξήχθη φέτος η γενική συνέλευση της MEDports, ενός φορέα 24 λιμένων της Μεσογείου, που προωθεί τη συνεργασία σε όρους βιωσιμότητας και αξιολόγησης του ρόλου των μεσογειακών λιμένων σε παγκόσμια κλίμακα.

Στη MEDports, η οποία συστήθηκε τον Ιούνιο του 2018, συμμετέχουν λιμάνια από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Αίγυπτο, τον Λίβανο, την Τυνησία, τη Μάλτα, την Αλγερία και το Μαρόκο, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 70% της διακίνησης στη λεκάνη της Μεσογείου. Οι συνολικοί όγκοι που διακινούνται από αυτούς τους λιμένες φτάνουν τους 536 εκατ. τόνους εμπορευμάτων ετησίως, 19 εκατ. containers και πάνω από 21 εκατ. επιβάτες.

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της MEDports, o πρόεδρος του λιμένα του Μπάρι, Pino Musolino, ανέφερε ότι «τα λιμάνια της Μεσογείου θα πρέπει να εστιάσουν στο εγγύς μέλλον στην τεχνολογική καινοτομία και στα logistics προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό. Εξάλλου, ο (κινεζικός) Δρόμος του Μεταξιού καθιστά τη Μεσόγειο πολύ σημαντική περιοχή σε παγκόσμιο γεωπολιτικό επίπεδο. Και η MEDports είναι ένα από τα όργανα που θα συμβάλει, με τη συνεισφορά και τη συνεργασία όλων των μελών της, στο να πετύχουν θετικά στοιχεία και αποτελέσματα […]».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.