Νότια Κορέα: Εξετάζει νέες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου

Νότια Κορέα: Εξετάζει νέες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου

94
Νότια Κορέα: Εξετάζει νέες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου

Μια κίνηση προσανατολισμένη στη μείωση της εξάρτησης από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ανακοίνωσε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 η υπουργός Εμπορίου της Νότιας Κορέας, Yoo Myung-hee. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις της η χώρα σχεδιάζει να συνάψει νέες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου εντός του 2020, διευρύνοντας έτσι το δίκτυο που έχει δημιουργήσει στο χωρίς δασμούς εμπόριό της.

Ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου έχει πλήξει βαθιά τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας, καθώς τα στοιχεία για τον Νοέμβριο δείχνουν μείωση κατά 14,3% y-o-y, γεγονός που συνεπάγεται πτώση στο εξαγωγικό εμπόριο της Νότιας Κορέας για δωδέκατο συνεχόμενο μήνα.

Με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιστάθμιση των χαμένων ροών εντός του έτους, η Νότια Κορέα προχώρησε σε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με χώρες όπως η Ινδονησία και το Ισραήλ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και την Καμπότζη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Υπουργείο Εμπορίου εξετάζει κι άλλες πιθανές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου και του Μεξικού. Η δράση αυτή, σύμφωνα με την κ. Υοο Myung-hee, θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και θα ωφελήσει αμοιβαία όλους τους εμπορικούς εταίρους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.