Το νηολόγιο των Marshall Islands δείχνει το δρόμο προς την ασφαλή ναυσιπλοΐα

Το νηολόγιο των Marshall Islands δείχνει το δρόμο προς την ασφαλή ναυσιπλοΐα

215
Το νηολόγιο των Marshall Islands δείχνει το δρόμο προς την ασφαλή ναυσιπλοΐα

Η διερεύνηση θεµάτων ασφάλειας µετά από θαλάσσιο ατύχηµα ή περιστατικό, τα Port State Control, καθώς και το μέλλον στα ναυτιλιακά καύσιμα βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η International Registries, Inc. (IRI) στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, παρουσία περισσότερων από 200 στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Σκοπός της εκδήλωσης που διοργάνωσε το νηολόγιο των Marshall Islands, ήταν η ενημέρωση της ναυτιλιακής κοινότητας για τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση των πλοίων, με σκοπό την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές, εξαιρετικά έμπειρα στελέχη της διεθνούς ναυτιλίας, με πολυετή εμπειρία στη διερεύνηση θαλασσίων ατυχημάτων.

Ο συντονιστής του πάνελ, υποναύαρχος Kevin Cook, ο οποίος εργάστηκε για 36 έτη στην αμερικανική ακτοφυλακή και εργάζεται από το 2016 στην International Registries, Inc. (IRI), καθώς και οι εισηγητές κ. Andrew D. Bowen, κ. Sean Payne, κ. Andy Sherrell και καπτ. Morgan J. Turrell, εστίασαν στην κύρια λειτουργία της διερεύνησης θεμάτων ασφάλειας µετά από θαλάσσιο ατύχημα, η οποία δεν είναι άλλη από την καταγραφή των αιτίων, προκειμένου να καταγραφούν και να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά, και όχι ο καταμερισμός ευθυνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Brian Poskaitis, Senior Vice President, Fleet Operations και ο κ. Nick Makar, Senior Vice President, Maritime Administration/ Regulatory Affairs της International Registries, Inc. (IRI) αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις από τα Port State Control και το IMO 2020, ενώ απάντησαν τα ερωτήματα του έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Andrew D. Bowen, Director του National Deep Submergence Facility στο Woods Hole Oceanographic Institution και ο κ. Andy Sherrell της Ocean Infinity παρουσίασαν τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα αυτοματοποιημένα -και μη- ρομποτικά συστήματα που πραγματοποιούν τις θαλάσσιες έρευνες στο βυθό, ενώ ο κ. Sean Payne, ο οποίος εργάζεται για την αμερικανική National Transportation Safety Board (NTSB) ήδη από το 2013, και έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες έρευνες διαστημάτων και ο καπτ. Morgan J. Turrell, Deputy Director του γραφείου Θαλάσσιας Ασφάλειας στην NTSB εστιάστηκαν στην ανάκτηση δεδομένων από τα λεγόμενα «μαύρα κουτιά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.