Οι κορυφαίοι Έλληνες της ποντοπόρου ναυτιλίας

Οι κορυφαίοι Έλληνες της ποντοπόρου ναυτιλίας

10595
Οι κορυφαίοι Έλληνες της ποντοπόρου ναυτιλίας

Κυκλοφόρησε η ετήσια ειδική έκδοση της Lloyd’s List με τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες και σημαντικούς παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2019. Για μια ακόμα χρονιά αρκετοί Έλληνες με σημαντική δράση και διεθνή αναγνώριση στην ποντοπόρο ναυτιλία και ως πρόεδροι θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του εφοπλισμού καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.

Ο κ. Xu Lirong και ο κ. Li Jianhong της China Cosco Shipping Group καταλαμβάνουν την πρώτη θέση ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Kitack Lim, γγ. του ΙΜΟ. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι κ.Robert Uggla της AP Moller Holding και κ. Søren Skou της AP Moller Maersk.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι κ.κ. Zhao Guicai του ICBC Financial Leasing και Ζhao Jiong του Bocomm Financial Leasing.

Οι κορυφαίοι Ελληνες:

Ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης (Αngelicoussis Shipping Group), καταλαμβάνει την έβδομη θέση, αποτελώντας τον κορυφαίο Έλληνα πλοιοκτήτη στην λίστα των Lloyd’s.

Στην 13η θέση της λίστας βρίσκεται ο κ. Γεώργιος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas) και στην 19η θέση ο κ.  Γεώργιος Οικονόμου (TMS Dryships). Tην  20η θέση καταλαμβάνει η κα Αγγελική Φράγκου (Navios). Τα πρόσωπα που «κλείνουν» την πρώτη τριαντάδα είναι ο κ. Πήτερ Λιβανός (GasLog), ο οποίος καταλαμβάνει την 25η θέση, και ο κ. Πέτρος Παππάς (Star Bulk) που βρίσκεται στην 29η θέση.

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ καταλαμβάνει την 32η θέση, στην 59η βρίσκεται ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital Group)  ενώ στην 61η ο κ. Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare).

Ο κ. Γιώργος M. Λογοθέτης (Libra Group) καταλαμβάνει την 79η θέση στη φετινή λίστα της Lloyd’s List.

Στην 81η και 82η θέση βρίσκονται αντίστοιχα οι κ. Νικόλας Τσάκος (ΤΕΝ και τέως πρόεδρος της INTERTANKO) και κ. Δημήτρης Φαφαλιός (πρόεδρος της INTERCARGO).

Στην 95η συναντάται η κα Δέσποινα Θεοδοσίου (Πρόεδρος της WISTA International).

Την ετήσια λίστα επιμελούνται δημοσιογράφοι και ανταποκριτές της Lloyd’s List από όλο τον κόσμο. Η λίστα σαφώς δεν είναι αντιπροσωπευτική των πιο σημαντικών ή ισχυρών προσωπικοτήτων ή φορέων της ναυτιλίας αλλά αποτελεί ένα βαρόμετρο για το πως ο έγκυρος και ιστορικός βρετανικός δημοσιογραφικός τίτλος αξιολογεί και κατατάσσει τις τάσεις και τους πρωταγωνιστές της αγοράς. Αναμφισβήτητα ο αριθμός των Ελλήνων που εμφανίζονται στη φετινή λίστα είναι σχετικά μικρός, με δεδομένο το γεγονός ότι ελληνική εμπορική ναυτιλία εξακολουθεί να κρατά τα ηνία παγκοσμίως και να πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο.

Ωστόσο οι 13 που ξεχωρίζουν στη λίστα αποτελούν μια ακόμα συνολική επιβράβευση της επιτυχίας των Ελλήνων στις διεθνείς θάλασσες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.