Συμμαχίες ναυτιλιακών εταιρειών με στόχο το περιβάλλον

    182
    Συμμαχίες ναυτιλιακών εταιρειών με στόχο το περιβάλλον

    H Oldendorff Carriers αποτελεί το τελευταίο μέλος της συμμαχίας «Getting to Zero», που σκοπό έχει τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας και την ευθυγράμμιση της βιομηχανίας με τους στόχους του ΙΜΟ.

    H συμμαχία, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του «United Nations Climate Action Summit» στη Νέα Υόρκη, αριθμεί 100 μέλη, κυρίως ναυτιλιακές εταιρείες, νηογνώμονες, περιβαλλοντικούς οργανισμούς, τράπεζες και κυβερνήσεις.

    Να σημειωθεί ότι στόχος, επίσης, της συμμαχίας είναι η εμπορική βιωσιμότητα πλοίων με μηδενικές εκπομπές, που θα επιχειρούν σε διαδρομές βαθέων υδάτων έως το 2030. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία αναγνωρίζει την ανάγκη άμεσης δράσης για τον περιορισμό του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και στο πλαίσιο αυτό το 95% του στόλου της χαρακτηρίζεται οικολογικού τύπου.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου η Oldendorff Carriers, στην προσπάθειά της να καταστήσει τα πλοία της φιλικότερα προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικά, υπέγραψε συμφωνία για την πραγματοποίηση έρευνας σε συνεργασία με το Center for Bits and Atoms (CBA) του Massachusetts Institute of Technology (MIT).

    Φωτό: www.oldendorff.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.