Πού αποσκοπεί η ναυτιλιακή συνεργασία Ρωσίας-Ιράν;

Πού αποσκοπεί η ναυτιλιακή συνεργασία Ρωσίας-Ιράν;

138
Πού αποσκοπεί η ναυτιλιακή συνεργασία Ρωσίας-Ιράν;

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η σύγκληση της δεύτερης επιτροπής που έχει ως στόχο τη ναυτιλιακή και λιμενική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν. Κατά τη διάρκεια της επιτροπής, ο διευθύνων σύμβουλος λιμένων του Ιράν, Mohammad Rastad, και ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών, Yury Tsvetkov, επανεξέτασαν την ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η ανάπτυξη κοινών επενδύσεων στις λιμενικές εγκαταστάσεις τόσο της Ρωσίας όσο και του Ιράν, καθώς και η άρση των ναυτιλιακών εμποδίων όσον αφορά το εμπόριο και την αύξηση των θαλάσσιων μεταφορών των δύο χωρών.

Υπογραμμίζεται ότι ο όγκος των ναυτιλιακών εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών στην περιοχή της Κασπίας ξεπερνά τους 2.700 τόνους ετησίως, ενώ προβλέπεται ότι μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου συνεργασίας οι ροές θα φτάσουν τους 5.400 τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.