Καναδάς: Οι συνδυασμένες μεταφορές σε πρώτο πλάνο

Καναδάς: Οι συνδυασμένες μεταφορές σε πρώτο πλάνο

83
Καναδάς: Οι συνδυασμένες μεταφορές σε πρώτο πλάνο

Η μεταλλευτική εταιρεία Teck Resources ανακοίνωσε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου μακροχρόνια συμφωνία με τον εθνικό σιδηρόδρομο του Καναδά, CN Rail, για την αποστολή άνθρακα που προορίζεται για την παραγωγή χάλυβα μέσω των τερματικών Kamloops και Neptune, αλλά και άλλων λιμένων στα δυτικά της χώρας.

Η εν λόγω συμφωνία ορίζει ότι η CN Rail θα επενδύσει περισσότερα από 125 εκατ. δολάρια Καναδά για τη βελτίωση των σιδηροδρομικών υποδομών στον τερματικό Neptune. Παράλληλα, μέσω της συμφωνίας, η οποία θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2026, η Teck Resources θα αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές της μέσω των λιμένων στις δυτικές ακτές του Καναδά.

Όπως ανέφερε ο Don Lindsay, CEO της Teck Resources, η συμφωνία θα μειώσει σημαντικά τα κόστη μεταφοράς της εταιρείας και θα βελτιώσει τις συνδυασμένες μεταφορές στα δυτικά της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο τερματικός Neptune διαχειρίζεται ετησίως 24 εκατ. τόνους χύδην φορτίων, ενώ, με τα σχέδια για επέκτασή του, ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει σε 30 εκατ. τόνους.

Φωτό: ArtTower/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.