Η επιβατηγός ναυτιλία λέει «όχι» στα πλαστικά μιας χρήσης

Η επιβατηγός ναυτιλία λέει «όχι» στα πλαστικά μιας χρήσης

78
Η επιβατηγός ναυτιλία λέει «όχι» στα πλαστικά μιας χρήσης

To περιβαλλοντικό της πρόσωπο αποδεικνύει τελευταία και η επιβατηγός ναυτιλία, προωθώντας διαρκώς πρωτοβουλίες για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τα πλαστικά μιας χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Brittany Ferries, με ανακοίνωσή της στις 25 Νοεμβρίου, ενημέρωσε ότι τους τελευταίους 18 μήνες έχει μειώσει τα πλαστικά μιας χρήσης κατά 5,7 εκατ. αντικείμενα στα πορθμεία του στόλου της που συνδέουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία.

Η Brittany Ferries έχει μειώσει τη χρήση πλαστικών μαχαιροπίρουνων, ποτηριών και αναδευτήρων στα εστιατόρια και στις καμπίνες των πλοίων του στόλου της και στη θέση τους χρησιμοποιεί υλικά όπως χαρτόνι και μπαμπού. Όπως αναφέρει ο Christophe Mathieu, CEO της εταιρείας, «η θάλασσα είναι το σπίτι μας, οπότε ενδιαφερόμαστε όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και για τη βιωσιμότητά της». Ο επικεφαλής της Brittany Ferries τόνισε παράλληλα ότι, μέσω του περιορισμού της χρήσης των πλαστικών, η εταιρεία του συμβάλλει αποφασιστικά στις προσπάθειες για την προστασία των θαλασσών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το 2020 η Brittany Ferries θα καλωσορίσει το «Honfleur», το πρώτο της πλοίο κατανάλωσης LNG, ενώ θα ακολουθήσουν οι παραδόσεις των «Salamanca» και «Santoña» το 2022 και το 2023 αντίστοιχα, τα οποία επίσης θα καταναλώνουν LNG για την πρόωσή τους.

Φωτό: Jonathan Leonardo/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.