To Green Award συμπεριλαμβάνει τα RO-RO στο πρόγραμμά της

To Green Award συμπεριλαμβάνει τα RO-RO στο πρόγραμμά της

114
To Green Award συμπεριλαμβάνει τα RO-RO στο πρόγραμμά της

Όπως ανακοινώθηκε στις 26 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του φορέα, το ίδρυμα Green Award προσθέτει ακόμα έναν τύπο πλοίου στις υπό πιστοποίηση κατηγορίες του και διευρύνει τη δεξαμενή των πιθανώς επιλέξιμων πλοίων του. Ο νέος τύπος δεν είναι άλλος από τα RO-RO Carriers ή αλλιώς τα πλοία μεταφοράς οχημάτων. Μετά την τελευταία προσαύξηση, το σύνολο των τύπων πλοίων που περιλαμβάνονται στους επιλέξιμους έφτασε τους οκτώ.

Για να επιλεγεί κάποιο από τα διαθέσιμα στην αγορά πλοία για την πιστοποίηση Green Award, πρέπει να πληροί προϋποθέσεις ανώτερες των συμβατικών προτύπων. Η τελευταία διεύρυνση επιτεύχθηκε μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από διάφορους φορείς εμπλεκόμενους με τα RO-RO πλοία, όπως ναυτιλιακές εταιρείες, λιμάνια και ενώσεις φορτίων μεταφοράς.

Οι απαιτήσεις που διαμορφώθηκαν για το Green Award στα πλοία μεταφοράς οχημάτων είναι κατά κύριο λόγο ευθυγραμμισμένες με τους υπόλοιπους τύπους πλοίων. Επιπροσθέτως, συμπεριλαμβάνουν θέματα που είναι προσανατολισμένα στον συγκεκριμένο τύπο πλοίου και χρειάζονται παραπάνω προσοχή όπως η πυρασφάλεια, η διαχείριση φορτίου και η ευστάθεια του πλοίου.

Τα πλοία που φέρουν την πιστοποίηση Green Award ελέγχονται σε παραπάνω από 50 διαφορετικές κατηγορίες, δίνοντας εξέχουσα σημασία στους τομείς της ασφάλειας και του περιβάλλοντος. Ορισμένα θέματα έχουν προστεθεί ή τροποποιηθεί πρόσφατα, με σημαντικότερα τη διαχείριση λυμάτων, τα θέματα cyber risks και ηχορύπανσης (onboard & underwater). Το 2020 αναμένονται νέες τροποποιήσεις για όλους τους τύπους πλοίων λόγω του νέου κανονιστικού πλαισίου.

Φωτό: Lars Nissen Photoart/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.