Άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου με το βλέμμα στις περικοπές του...

Άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου με το βλέμμα στις περικοπές του OPEC+

99
Άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου με το βλέμμα στις περικοπές του OPEC+

Οι τιμές του αργού παρουσίασαν ιδιαίτερη κινητικότητα τη Δευτέρα 2 Δεκεβρίου, καθώς υπήρχε αισιοδοξία στον χώρο των επενδυτών για ενδεχόμενη απόφαση του OPEC, στη συνεδρίασή του στις 5-6 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, για μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.

Το Βrent έφτασε τα $61,30 το βαρέλι, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,36% από την τιμή ανοίγματος, ενώ το WTI (West Texas Intermediate) ανέβηκε στα $56,09 το βαρέλι από τα $55,83 κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 0,46%. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, καθώς ο επενδυτικός κόσμος ανέμενε από τον OPEC+ να επεκτείνει απλώς τη συμφωνία και όχι να προβεί σε περαιτέρω περικοπές, το Brent είχε καταγράψει απώλειες στην τιμή του κατά 2,25%, ενώ το WTI 5,01%.

Ωστόσο, πλέον πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως ο OPEC+ θα μπορούσε να λάβει απόφαση μεγαλύτερης περικοπής της παραγωγής πετρελαίου καθώς αυτή είναι η μοναδική οδός που θα οδηγήσει σε άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου.

Φωτό:  David Mark/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.