Οι συμμαχίες στη liner ναυτιλία φέρνουν αντιδράσεις

Οι συμμαχίες στη liner ναυτιλία φέρνουν αντιδράσεις

300
Οι συμμαχίες στη liner ναυτιλία φέρνουν αντιδράσεις

 

Tην εναντίωσή του στην πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κανονισμό απαλλαγής για συμπράξεις στη ναυτιλία γραμμών εκφράζει το European Shippers’ Council (ΕSC).

Πιο συγκεκριμένα, το ESC με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η επέκταση του Consortia Block Exemption Regulation (BER) για ακόμα τέσσερα χρόνια θα δημιουργήσει «σοβαρές συνέπειες» στις συνθήκες της ναυτιλιακής αγοράς.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για τη λήψη της απόφασης της ΕΕ υπάρχουν ακόμη ασαφή ζητήματα προς επίλυση, όπως για παράδειγμα ποιες συμπράξεις καλύπτονται από τον κανονισμό απαλλαγής για συμπράξεις αλλά και γιατί ναυτιλιακές εταιρείες με συνδυασμένο μερίδιο αγοράς κάτω του 30% είναι σε θέση να δημιουργούν συμμαχίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενημέρωσε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ότι, μετά από μια «feedback περίοδο» τεσσάρων εβδομάδων, που ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου, το πιο πιθανό είναι ότι ο Κανονισμός απαλλαγής για συμπράξεις θα πάρει παράταση τεσσάρων ακόμα ετών

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.