Tata Steel: Εξετάζει απολύσεις στην Ευρώπη

Tata Steel: Εξετάζει απολύσεις στην Ευρώπη

88
Tata Steel: Εξετάζει απολύσεις στην Ευρώπη

Η Tata Steel, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής χάλυβα στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπών 3.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, προκειμένου να μειώσει τα κόστη της εν μέσω αρκετών και σημαντικών προκλήσεων για τη βιομηχανία.

Σε ανακοίνωσή της η ινδικών συμφερόντων εταιρεία αναφέρει ότι τα 2/3 των απολύσεων θα αφορούν θέσεις γραφείου. Από την πλευρά του, το Tata Steel Works Council σημειώνει ότι πάνω από το 50% των περικοπών προορίζεται για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ολλανδία.

«Η στάσιμη ζήτηση για χάλυβα και η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα παγκοσμίως, σε συνδυασμό με τις εμπορικές διενέξεις σε διεθνή κλίμακα, έχουν ως αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή αγορά να ταλανίζεται από υπερπροσφορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Tata Steel.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για φέτος η Eurofer (European Steel Association) βλέπει επιβράδυνση της ζήτησης για χάλυβα κατά 3,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σημειωθεί ότι η ινδική εταιρεία δραστηριοποιείται και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο από το 2008 έως σήμερα έχει διακόψει τη λειτουργία πολλών μονάδων παραγωγής στη χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά και αβεβαιότητας για το Brexit.

Αναλυτές αναφέρουν, τέλος, ότι η Ευρώπη παραμένει μια δύσκολη αγορά για την Tata Steel και εκτιμούν ότι είναι πιθανό η εταιρεία να επικεντρωθεί στην ινδική αγορά, όπου η ζήτηση για χάλυβα λόγω κατασκευών προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 7% τα επόμενα χρόνια.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.