Αυξάνεται η παγκόσμια αεροπορική κίνηση

Αυξάνεται η παγκόσμια αεροπορική κίνηση

67
Αυξάνεται η παγκόσμια αεροπορική κίνηση

Η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί δραματικά στο μέλλον. Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια είναι ήδη κορεσμένα, δημιουργώντας την ανάγκη επέκτασής τους ή ακόμα και κατασκευής νέων αεροδρομίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νέος αερολιμένας της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος, κατά την πλήρη λειτουργία του, αναμένεται να έχει πέντε αεροσταθμούς και να διαχειρίζεται τον αριθμό-ρεκόρ των 200 εκατ. επιβατών ετησίως.

Η αύξηση όμως της αεροπορικής κίνησης απαιτεί και την αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών. Σύμφωνα με την κινεζική AVIC (Aviation Industry Corporation of China), οι κινεζικές αεροπορικές αερογραμμές θα πρέπει να προσθέσουν 7.630 νέα αεροσκάφη στον στόλο τους έως το 2038, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας. Η ετήσια πρόβλεψη της κινεζικής κρατικής εταιρείας δείχνει ότι η πληρότητα των πτήσεων τις επόμενες δύο δεκαετίες θα είναι άνω του 84%.

Τέλος, η αυξημένη επιβατική κίνηση εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και τη ζήτηση για μεγαλύτερα αεροσκάφη, προς αποσυμφόρηση των ήδη επιβαρυμένων δρομολογίων.

Φωτό: Daniel De Ciantis/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.