Επίσημη πρώτη για το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο

Επίσημη πρώτη για το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο

275
Επίσημη πρώτη για το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο

To μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό-ηλιακό πάρκο εγκαινίασε την εμπορική του λειτουργία στο Άμπου Ντάμπι πρόσφατα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής JinkoSolar Holding Co., μιας εκ των εταιρειών που «τρέχει» το φιλόδοξο project.

Το Sweihan Project, ισχύος 1,2 gigawatt, δύναται να καλύψει τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια πάνω από 90.000 ανθρώπων, τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η JinkoSolar Holding, η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλιακών πάνελ στον κόσμο.

Αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, μέσω του ηλιακού αυτού πάρκου, θα μειωθούν οι αέριες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της ηλεκτροπαραγωγής κατά 1 εκατ. τόνους τον χρόνο. Η ιαπωνική Marubeni Corp. και η Abu Dhabi Water & Electricity Authority είναι οι άλλοι εταίροι στο joint venture που έχει αναλάβει το σημαντικό αυτό έργο.

Διαφαίνεται, επομένως, ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα στο εγγύς μέλλον, σε μια περίοδο κατά την οποία η κλιματική αλλαγή αφήνει έντονα το στίγμα της σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ συγχρόνως αυξάνονται οι φωνές για επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες και πρακτικές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.