Η θάλασσα το… καταφύγιο της Σαουδικής Αραβίας

Η θάλασσα το… καταφύγιο της Σαουδικής Αραβίας

222
Η θάλασσα το… καταφύγιο της Σαουδικής Αραβίας

H Σαουδική Αραβία υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία την ανάγκη ανάπτυξης της ναυτιλιακής της βιομηχανίας, υποστηρίζοντας παράλληλα τη γαλάζια οικονομία.

Ειδικότερα, ο δρ Rumaih Al-Rumaih, πρόεδρος της Αρχής Δημοσίων Μεταφορών της χώρας, ανέφερε στις αρχές του μήνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Sustainable Marine Development Towards 2030 and Beyond», ότι η ενίσχυση του ρόλου των μεταφορών και δη της ναυτιλίας για την οικονομία του Βασιλείου είναι ζωτικής σημασίας.

To Ριάντ πολλάκις έχει εκφράσει τις φιλοδοξίες του για τη διαφοροποίηση της σαουδαραβικής οικονομίας από το πετρέλαιο και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το «Vision 2030». Μάλιστα, στις αρχές του 2019, η σαουδαραβική κυβέρνηση ενέκρινε τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι τομείς της βιομηχανίας, της ενέργειας και των logistics αναμένεται να λάβουν οικονομική ενίσχυση $8,8 δις.

Στις 11 Φεβρουαρίου, το λιμάνι King Abdullah, το πρώτο στη Σαουδική Αραβία υπό ιδιωτική διαχείριση, εγκαινιάστηκε από τον πρίγκιπα Mohammed bin Salman. Παράλληλα, νορβηγικές εταιρείες φαίνεται πως σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν το πρώτο ιχθυοτροφείο σολομού στη Σαουδική Αραβία, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές, καθώς οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν άρδην και προωθείται ένας υγιεινός τρόπος ζωής.

Όπως όλα δείχνουν, σκοπός του Βασιλείου είναι η διείσδυση σε νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, εν μέσω σημαντικών προκλήσεων για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.