Aσιατικά ναυπηγεία: Αλλαγή σκυτάλης στις παραγγελίες

Aσιατικά ναυπηγεία: Αλλαγή σκυτάλης στις παραγγελίες

434
Aσιατικά ναυπηγεία: Αλλαγή σκυτάλης στις παραγγελίες

H Νότια Κορέα ανέκτησε τα ηνία στις παγκόσμιες παραγγελίες πλοίων τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω των ενισχυμένων παραγγελιών LNG carriers στα εγχώρια ναυπηγεία.

Ειδικότερα η Hyundai Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελίες για τη ναυπήγηση 17 πλοίων συνολικής χωρητικότητας 1,29 compensated gross tons, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός (χωρητικότητας) αντιπροσωπεύει το 86% των παγκόσμιων παραγγελιών, όπως σημειώνει το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο στοιχεία της Clarkson Research Services. Μάλιστα, για πρώτη φορά εντός του 2019, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία χωρητικότητας άνω του 1 εκατ. CGT.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Κίνα, το αντίπαλον δέος της Νότιας Κορέας, εξασφάλισε παραγγελίες για οκτώ πλοία, χωρητικότητας 150.000 CGT, και βρέθηκε στην κορυφή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.