Νέο πρόβλημα σε αεροσκάφη της Boeing

Νέο πρόβλημα σε αεροσκάφη της Boeing

630
Νέο πρόβλημα σε αεροσκάφη της Boeing

Με ένα νέο πρόβλημα ήρθε αντιμέτωπη η Boeing, καθώς αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο ανέφεραν την εμφάνιση ρωγμών στα Boeing 737 NG (Next Generation) αεροσκάφη τους.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η προηγούμενη έκδοση του Boeing 737 MAX.

Οι ρωγμές αφορούν ένα κύριο εξάρτημα των αεροπλάνων («pickle fork»), που κρατάει ενωμένα τα φτερά με την άτρακτο. Το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι σχεδιασμένο να αντέχει για τουλάχιστον 90.000 κύκλους (απογειώσεις και προσγειώσεις), χωρίς να παρουσιάσει κάποιο δομικό πρόβλημα. Ωστόσο φαίνεται πως έχει επηρεάσει αεροσκάφη με αριθμό κύκλων αρκετά μικρότερο των 90.000, σε ορισμένες περιπτώσεις μικρότερο και των 30.000.

Οι αναφορές των ρωγμών προέρχονται από οκτώ διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες μέχρι στιγμής και έχουν οδηγήσει στην καθήλωση 50 αεροσκαφών στο έδαφος. Το νέο πρόβλημα έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο για την Boeing, καθώς τον τελευταίο χρόνο προσπαθεί να ανακτήσει
την εμπιστοσύνη του αεροπορικού κλάδου όσον αφορά την ασφάλεια των αεροσκαφών της.

Φωτό: www.boeing.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.