Παράταση Brexit: «Ανακούφιση» για τον κλάδο των logistics

Παράταση Brexit: «Ανακούφιση» για τον κλάδο των logistics

147
Παράταση Brexit: «Ανακούφιση» για τον κλάδο των logistics

Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για το Brexit στα τέλη Ιανουαρίου του 2020 θα «ανακουφίσει» τον κλάδο των logistics, καθώς η εν λόγω βιομηχανία  εισέρχεται σε μία από τις πλέον «γεμάτες» περιόδους, αναφέρει με πρόσφατη ανακοίνωσή της η United Kingdom Warehousing Association (UKWA).

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει στη σχετική ανακοίνωση ο CEO της UKWA, Peter Ward, καθώς οι εταιρείες λιανικής πώλησης επισπεύδουν τις εργασίες τους για την Black Friday, την Cyber Monday και τα Χριστούγεννα, η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία για το Brexit συνέπεφτε με την κορύφωση των εργασιών πολλών μελών της UKWA. Συνεπώς, τα μέλη της UKWA θα είναι σε θέση να εντατικοποιήσουν τις εργασίες τους τα Χριστούγεννα χωρίς τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τονίζει ο κ. Ward.

Στο παρελθόν, η UKWA πολλάκις είχε υπογραμμίσει ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία οποιαδήποτε χρονική περίοδο θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες για αποθήκευση αποθεμάτων εμπορευμάτων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται τέλος ότι, καθώς θα αυξηθούν οι τελωνειακοί έλεγχοι στα σύνορα, η εφοδιαστική αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου θα υποστεί σημαντικές στρεβλώσεις, οι οποίες ως φυσική συνέπεια θα οδηγήσουν πολλές εταιρείες να διατηρήσουν υψηλά αποθέματα.

Φωτό: Tom Fisk/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.